469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Urbanisme

S’aprova el projecte d’urbanització que permetrà l’ampliació de la plaça de Lluís Companys

En el ple municipal de juny es va donar conformitat al projecte d’urbanització de la modificació puntual del Pla general metropolità del polígon d’actuació de Can Ricart. El vistiplau a l’actuació suposa un pas endavant en el camí perquè l’ampliació de la plaça de Lluís Companys, ubicada en el cor de la ciutat, sigui una realitat. La plaça incrementarà la superfície amb una parcel·la de 1.600 m2 que se sumaran als prop de 3.000 m2 que té actualment. El projecte preveu també la construcció d’un bloc de planta més dos pisos d’alçada, amb 16 habitatges. Les obres, que s’iniciaran durant el darrer trimestre de 2017, aniran a càrrec del promotor. Prèviament a l’aprovació en el ple, l’alcalde, Jordi San José, va signar el 7 de juny la reparcel·lació voluntària de l’illa de Can Ricart amb representants de la propietat i el promotor de la zona.

Mas Lluí estrena una zona jove i esportiva al costat del parc d’Europa

El barri del Mas Lluí ha estrenat un nou espai jove i esportiu que inclou zones per al descans i el lleure, al qual es pot accedir pel passeig del Comte de Vilardaga, 146, o bé per un accés proper a l’escola Martí i Pol. L’espai, de 5.600 m2 de superfície, es va inaugurar el 21 de juliol, amb la col·laboració de l’entitat Workout Generation.

L’espai disposa d’una zona per a la pràctica de parkour (activitat que consisteix a desplaçar-se superant obstacles, servint-se únicament del propi cos), i una àrea amb ponts i altres elements per fer salts i piruetes amb bicicleta. També s’han habilitat camins per fer a peu, corrent o amb bicicleta. A més, s’han instal·lat en una zona d’estada carregadors solars per a telèfons mòbils. La plantació d’arbres i arbusts s’acabarà de fer passat l’estiu.

Portes obertes a l’edifici dels Serveis de Manteniment

El 30 de juny es va dur a terme una jornada de portes obertes a la ciutadania per donar a conèixer l’edifici dels Serveis de Manteniment de l’Ajuntament, el qual es troba a la carretera de la Sànson, 74. L’edifici, que ha estat objecte d’una remodelació, acull tots els serveis, equips i persones que fan possible el manteniment de la via i l’enllumenat públics, la neteja, la recollida de residus, o els serveis de jardineria i arbrat. També en aquest espai hi ha els tècnics responsables que vetllen per la millora ambiental de la ciutat i que gestionen els projectes d’educació mediambiental a les escoles.

La reforma ha permès convertir l’edifici en un equipament sostenible, tant energèticament com mediambientalment.

Es convoca un concurs internacional per fer un mural a la plaça de la Salut

Fins al 15 de setembre resta obert el termini per participar en el concurs per a seleccionar els artistes que hauran de fer un mural de gran format (400 m2) sobre un dels edificis de la plaça de la Salut. El concurs, promogut per l’Ajuntament, està obert en l’àmbit internacional a qualsevol persona de més de 18 anys.

El mural s’emmarca en el projecte d’obres de reforma de la plaça que es va engegar a principis de febrer, i que junt amb la remodelació de l’espai preveu la realització d’un mural que reti homenatge al moviment veïnal dels anys 70, el qual va aconseguir amb les seves reivindicacions la construcció de la plaça de la Salut fa 30 anys. La proposta guanyadora serà premiada amb 7.000 €.

Més informació:

www.santfeliu.cat/muralsalut

www.contornourbano.com/muralsalut