469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Actualitat

Una alumna de l’institut Olorda, premiada en els V Premis Edurecerca

Berta Admetlla, de l’institut Olorda, va guanyar el Premi Aula de Música i Teatre amb el treball “Dansa: El llenguatge universal. Dansa contemporània com a eina d’expressió” en la cinquena edició dels Premis Edurecerca del Baix Llobregat, celebrats el 16 de juny a l’Auditori del Palau Falguera. Aquest any es van atorgar 11 premis en diferents categories. Dos alumnes del col·legi Verge de la Salut estaven nominats al Premi Consell Esportiu i al Premi Consell de Dones, que finalment no van obtenir.

Festes locals de 2018

6 de gener (Reis)

30 de març (Divendres Sant)

2 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida)

1 de maig (Festa del Treball)

21 de maig (Festa local de Sant Feliu)

24 de juny (Sant Joan)

15 d’agost (Assumpció)

11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)

12 d’octubre (Dia de la Hispanitat)

11 d’octubre (Festa local de Sant Feliu)

1 de novembre (Tots Sants)

6 de desembre (Dia de la Constitució)

8 de desembre (Immaculada Concepció)

25 de desembre (Nadal)

26 de desembre (Sant Esteve)

L’ACF commemora el 50è aniversari amb múltiples activitats

Al llarg del mes de juny l’Agrupació Cultural Folklòrica va organitzar diverses activitats per celebrar el 50è aniversari de l’entitat. Els actes van començar el 3 de juny amb el festival de danses a la plaça de Lluís Companys de l’Esbart Sant Feliu + 50, en què van participar un centenar de persones, des dels més petits de l’Esbart fins als més grans. A més, el 9 de juny es va projectar el documental ‘50 anys de l’ACF’ a la plaça de la Vila. El gruix de les activitats però va ser el 10 de juny, amb la cercavila dels 50 anys, que va finalitzar a la plaça de la Vila, on es va fer un espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables La Garsa.

500 alumnes interpreten la cantata “Rosa Joana i les set magnífiques”

 

Prop de 500 alumnes de tercer i quart de primària van participar el 26 de maig en una nova edició de “Les escoles canten”, i van interpretar plegats la cantata infantil Rosa Joana i les set magnífiques. La cantata, basada en poemes de l’escriptora i poetessa santfeliuenca Joana Raspall, es va fer al Pavelló d’Esports Andrey Xepkin. L’acte està organitzat per l’Escola Municipal de Música i les escoles de Sant Feliu, amb la col·laboració del grup Dones amb Veu i els Voluntaris del Casal de Gent Gran, entre d’altres. L’any vinent s’estrenarà una nova cantata, basada també en poemes de Joana Raspall, en què el cantant i músic santfeliuenc Joan Dausà ha participat en l’elaboració del guió.

Èxit a la 26a Setmana de la Gent Gran

La 26a Setmana de la Gent Gran, celebrada del 31 de maig al 20 de juny, va incloure una dotzena de propostes musicals, de ball, teatre, així com la tradicional exposició de treballs manuals dels tallers de la gent gran, un mercat solidari i una botifarrada popular. A més, també es va fer una revetlla de Sant Joan anticipada, el 9 de juny.

Campanya popular contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia

L’Ajuntament, amb els diferents partits polítics al capdavant, dona suport al moviment popular sorgit contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia a la ciutat. Els impulsors de la iniciativa són ciutadans i ciutadanes, al marge d’ideologies polítiques, que s’han mobilitzat amb motiu dels missatges que grups d’extrema dreta han difós arran del trasllat del centre de culte musulmà del barri del Centre al barri de Can Calders. Per tal de rebutjar el discurs islamòfob i racista, s’ha engegat una campanya de recollida de signatures en línia. A més, el 21 de juny es va fer una assemblea ciutadana i el 29 de juny una concentració a la plaça de la Vila en defensa de la convivència. En el ple de juny també es va aprovar per unanimitat donar suport al manifest de Sant Feliu per la convivència i contra el racisme.

Concerts de fi de curs de l’Escola de Música a l’Auditori i CineBaix

L’Escola Municipal de Música va organitzar el mes de juny diversos concerts per celebrar la fi del curs. En concret, els alumnes van pujar a l’escenari de l’Auditori del Palau Falguera els dies 13, 15, 19 i 21 de juny, quan va ser el torn de les sensibilitzacions, iniciacions, conjunts Orff i corals. D’altra banda, el 20 de juny, els conjunts instrumentals van fer un concert molt especial al CineBaix, en què els alumnes van interpretar temes cinematogràfics mentre es projectaven fragments de pel·lícules.

La 7a TROCAMBA commemora els 10 anys del Programa Agenda 21 Escolar

Uns 200 alumnes de primària i secundària de 12 centres d’Agenda 21 Escolar van participar el 30 de maig en la 7a TROCAMBA (Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes) de Sant Feliu. La celebració va coincidir amb els 10 anys del Programa Agenda 21 Escolar, coordinat des de l’Oficina de Serveis Ambientals de l’Ajuntament. Durant la jornada, les escoles participants van intercanviar idees i bones pràctiques dutes a terme als seus centres en medi ambient. La sessió va finalitzar amb la flashmob ‘Superherois del planeta’, a la plaça de la Vila.

Ràdio Sant Feliu i Fetasantfeliu organitzen un debat de mig mandat entre els polítics

L’Auditori del Palau Falguera va acollir el 14 de juny el debat de mig mandat organitzat per Ràdio Sant Feliu i Fet a Sant Feliu, amb els representants dels diferents partits polítics de l’Ajuntament. Els participants van ser Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, com a representant d’ICV-EUiA; Lourdes Borrell, presidenta del PSC; Oriol Bossa, portaveu d’ERC; Raúl Alba, portaveu de Ciutadans; Rosa Maria Martí, portaveu del PDeCat; Silvestre Gilaberte, portaveu de Veïns per Sant Feliu; Elisabet Ortega, portaveu del PP, i el regidor no adscrit, Luis Serrano. Durant la sessió, els polítics van opinar sobre els dos anys de gestió de l’actual Equip de Govern, i van debatre sobre els temes claus per a la millora de la ciutat.

Can Maginàs, Falguera i el carrer de Joan de Batlle celebren les seves festes populars

Durant els mesos de maig i juny els barris de Can Maginàs, Falguera, i els veïns i veïnes del carrer de Joan de Batlle es van vestir de festa per celebrar les seves festes populars, organitzades per les entitats veïnals de cada barri, amb el suport de l’Ajuntament. Can Maginàs va acollir la 24a edició de la seva festa els dies 27 i 28 de maig, amb un munt d’activitats concentrades a la plaça del mateix nom. El 10 i 11 de juny va ser el torn del barri de Falguera, amb propostes per a tots els gustos a la plaça de Rafael Alberti. I per últim, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, el Centre Cultural Recreatiu de Joan de Batlle va organitzar diferents activitats  del 22 al 25 de juny.

Una app per detectar al·lèrgens guanya el Yuzz Sant Feliu

Quim Sánchez, amb el projecte Allergeneat, ha estat el guanyador de l’edició de 2017 de Yuzz Sant Feliu, i com a premi viatjarà a l’octubre a Silicon Valley. Allergeneat és una aplicació mòbil que detecta, escanejant el codi de barres d’un producte, fins a 14 al·lèrgens. El segon classificat va ser Bidsy, de Pol Marzà, una app de subhasta de productes entre particulars. La tercera posició va ser per a Mitisworld, d’Ignasi Delgado i Ignasi Macias, una nova manera de visitar en línia les fires comercials i de rendibilitzar-les. D’altra banda, el projecte Tapper, de Sara Lagoa i Jesús González, va ser escollit finalista en la categoria Yuzz Mujer. Tapper és una app per reduir el malbaratament alimentari apropant els consumidors al comerç local.

Horaris dels serveis i equipaments municipals a l’agost

Ajuntament: Oficina d’Atenció Ciutadana (pl. Vila, 1)

De l’1 al 31 d’agost, de 8 a 14 h (de dilluns a divendres)

Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1)

Tancat del 7 al 18 d’agost. La resta de dies, l’horari serà de 8 a 14 h. Les urgències de Serveis Socials s’atendran a Can Ricart (del 31 de juliol al 4 d’agost), a l’Ajuntament (del 7 a l’11 d’agost) i a la Torre Can Calders (del 21 d’agost a l’1 de setembre). Telèfon: 93 666 67 53.

Atenció a dones víctimes de violència

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), tancat a l’agost. Emergències: 112. Mossos: 080. Atenció 24 h Institut Català de les Dones. Telèfon: 900 900 120.

Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica

(c/ de l’Església, 7)

De dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Biblioteca Montserrat Roig (c/ Verge de Montserrat, 1 i 3)

De dilluns a dijous, de 15.30 a 21 h, i els divendres, de 9.30 a 14.30 h.

Punt TIC i Co-Work-Tic (Torre del Roser)

Els serveis estaran tancats a l’agost.

Borsa d’Habitatge (Palau Falguera, c/ Falguera, 6)

Tancada a l’agost.

Centre Can Maginàs

Del 24 de juliol al l’1 de setembre: l’horari serà de 8.30 h a 13 h. Tancat del 7 al 18 d’agost.

CAS - Centre d’Atenció i Seguiment a Toxicomanies (c/ Comte Vilardaga, 37)

Dilluns, de 9 a 13 i de 16 a 20 h; i de dijous a divendres, de 9 a 14 h.

Punt Jove (c/ Pi i Margall, 8)

Tancat del 4 al 20 d’agost.

CineBaix (c/ Joan Batllori, 21)

Tancat a l’agost, reobre l’1 de setembre.

Equipaments culturals

El Palau Falguera, el departament de Cultura, el Centre Cívic Roses, el Centre Cívic Mas Lluí, el Centre Cívic Les Tovalloles, la Sala Ibèria i La Nau, Cultura i tradicions estaran tancats durant el mes d’agost.

Mercat Municipal

De dimarts a dissabte, de 8.30 a 14 h.