el butlleti
 
441
juliol 2011
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


43. 43.810 ciutadans
i ciutadanes, iguals en drets,
deures i oportunitats

Jordi San José | L'alcalde

  Jordi San José


 

 

En el meu primer editorial com a alcalde de Sant Feliu, i com si fos una carta de presentació, vull explicitar dues conviccions personals molt profundes.

La primera, des d’una perspectiva individual. Citant la Declaració Universal dels Drets Humans, les 43.810 persones que convivim a Sant Feliu en data 1 de juliol som totes lliures i iguals. Amb independència de gènere, edat, origen geogràfic o cultural, creences o ideologies, capacitats personals i situació econòmica o laboral. La igualtat de drets, deures i oportunitats en què crec és, alhora, punt de partida i objectiu prioritari i permanent de l’Equip de Govern que presideixo i que dirigirà la ciutat els propers quatre anys.

La segona, des d’una perspectiva comunitària. Sant Feliu ha de ser el lloc comú en els cors i en les vides de tots els seus 43.810 habitants. Cal fer tot el possible per fer créixer i per consolidar el sentit de pertinença a la nostra ciutat, la importància dels espais i els temps que compartim, la força dels valors democràtics, la consciència que la comunitat i la ciutadania s’han de fer de manera conjunta i dia a dia. Tenim reptes urbanístics importants, però tenim reptes socials més importants encara: pal·liar els efectes de la crisi, garantir la nostra cohesió social present i futura, i atendre com cal la nostra infància, el nostre jovent, les famílies i la gent gran. L’Ajuntament ha de dissenyar i dur a terme polítiques públiques per a la cohesió social, és un protagonista privilegiat per fer-la possible, però no és l’únic: totes les entitats juguen un paper extraordinari en aquest sentit, i la ciutadania hi té sempre un paper fonamental. Sant Feliu, per tant, l’hem de fer comptant amb tothom. Fer Sant Feliu amb la gent, al costat de la gent, serà el criteri bàsic del Govern de la nostra ciutat.

Caldrà concretar aquestes conviccions profundes en el dia a dia i a tots els barris, atenent prioritàriament el que és proper i comú. En aquest sentit, hem donat les instruccions perquè aquest estiu s’abordin dues qüestions alhora petites i rellevants: la substitució dels bancs en places i avingudes que no són adequats per al repòs o l’estada de la gent gran, i una millora en profunditat dels dos passos sota la via al carrer de la Verge de Montserrat i del túnel entre la plaça de l’Estació i el carrer de les Roses. Aquests seran, com aviat es podrà comprovar, la tònica i l’estil de l’Equip de Govern.

I, amb l’estiu ja començat, em plau desitjar-vos bones vacances i una magnífica Festa Major de Sant Llorenç.

"La igualtat de drets, deures i oportunitats en què crec és, alhora, punt de partida i objectiu prioritari i permanent de l’Equip de Govern"

 

En mi primer editorial como alcalde de Sant Feliu, a manera de carta de presentación, quiero explicitar dos convicciones personales muy profundas.

La primera, desde una perspectiva individual. Citando la Declaración Universal de los Derechos Humanos, las 43.810 personas que convivimos en Sant Feliu en fecha 1 de julio somos todas libres e iguales. Con independencia de género, edad, origen geográfico o cultural, creencias o ideologías, capacidades personales y situación económica o laboral. La igualdad de derechos, deberes y oportunidades en las que creo son, a la vez, punto de partida y objetivo prioritario y permanente del Equipo de Gobierno que presido y que dirigirá la ciudad en los próximos cuatro años.

La segunda, desde una perspectiva comunitaria. Sant Feliu ha de ser el lugar común en los corazones y en las vidas de todos sus 43.810 habitantes. Hay que hacer todo lo posible para incrementar y para consolidar el sentido de pertinencia a nuestra ciudad, la importancia de los espacios y los tiempos que compartimos, la fuerza de los valores democráticos, la conciencia de que la comunidad y la ciudadanía se deben hacer de manera conjunta y día a día. Tenemos retos urbanísticos importantes, pero tenemos retos sociales todavía más importantes: paliar los efectos de la crisis, garantizar nuestra cohesión social presente y futura, atender como es debido a nuestra infancia, a nuestros jóvenes, a las familias y a la gente mayor. El Ayuntamiento ha de diseñar y llevar a cabo políticas públicas para la cohesión social, es un protagonista privilegiado para hacerla posible, pero no es el único: todas las entidades juegan un papel extraordinario en este sentido, y la ciudadanía tiene siempre un papel fundamental. Sant Feliu, por tanto, la debemos construir contando con todo el mundo. Hacer Sant Feliu con la gente, al lado de la gente, será el criterio básico del Gobierno de nuestra ciudad.

Se deberán concretar estas convicciones profundas en el día a día y en todos los barrios, atendiendo prioritariamente a lo que es cercano y común. En este sentido, hemos dado las instrucciones para que este verano se aborden dos cuestiones a la vez pequeñas y relevantes: la sustitución de los bancos en plazas y avenidas que no son adecuados para el descanso de la gente mayor, y una mejora en profundidad de los dos pasos bajo la vía en la calle Verge de Montserrat y del túnel entre la plaza de la Estación y la calle Roses. Estos serán, como pronto se podrá comprobar, la tónica y el estilo del Equipo de Gobierno.

Y, con el verano ya iniciado, aprovecho la ocasión para desearos unas buenas vacaciones y una magnífica Fiesta Mayor de Sant Llorenç.