el butlleti
 
438
gener 2011
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

Alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell


Lourdes Borrell


“Treballaré per tirar
endavant tots els projectes,
augmentant les complicitats
amb la xarxa social i amb
la resta d’administracions públiques”




“En els darrers anys
la ciutat ha experimentat
una gran transformació,

s’han treballat polítiques
de cohesió social
i s’ha invertit en la millora
dels barris”




El Butlletí municipal entrevista per primera vegada la nova alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell, per presentar-la a tota la ciutadania. El relleu a l’alcaldia obre una nova etapa per a la ciutat en la qual l’alcaldessa es proposa treballar de valent per donar un nou impuls al projecte de transformació de Sant Feliu.

Fa poc més de 3 anys que va entrar a l’Ajuntament com a regidora. S’imaginava que acabaria sent l’alcaldessa de la ciutat?
De cap manera, si m’ho arriben a dir quan vaig començar com a regidora a l’Ajuntament, no m’ho hauria cregut pas. Per a mi és un gran orgull i una gran responsabilitat, que assumeixo amb molta il·lusió.

La seva formació i la seva experiència laboral estan lligades a la docència musical. Com i per què fa el salt a la política?
Va ser a proposta de l’anterior alcalde, Juan Antonio Vázquez, que em va trucar un dia per proposar-me anar a les llistes del PSC. Jo aleshores no pensava en política, encara que provinc d’una família de republicans exiliats a França, però l’oportunitat de poder aportar el meu granet de sorra per millorar la ciutat em va fer acceptar. Sempre he estat una persona molt activa, molt lligada al món associatiu, i per això em va atraure poder fer un pas endavant en el meu compromís amb la societat. Al principi portava el Programa de Promoció i Difusió Cultural i més tard la regidoria de Cultura i després, a més, la regidoria d’Economia i Serveis Generals.

Vostè és la primera dona alcaldessa de la història de la ciutat. Creu que el fet de ser una dona marcarà el seu estil de fer política?
Així ho espero, tot i que sóc conscient que avui ja és habitual veure dones alcaldesses o dones ocupant llocs de treball de gran responsabilitat. Com a dona, crec que valors com l’empatia o la proximitat a la ciutadania tindran més pes a l’hora de governar la ciutat.

Quins són els principals objectius que es marca com a alcaldessa per millorar Sant Feliu?
Ara com ara el meu principal objectiu és obrir una nova etapa de renovació de la ciutat però partint d’una línia continuista que ens permeti acomplir tots els compromisos adquirits en el Pla d’actuació del mandat 2007-2011. En els darrers anys la ciutat ha experimentat una gran transformació, s’han treballat polítiques de cohesió social, s’ha invertit en la millora dels barris i de la via pública, i s’han construït nous equipaments. Hem definit un projecte de desenvolupament de la ciutat que ha de marcar el futur de Sant Feliu a través d’actuacions com la construcció de la nova biblioteca a Can Bertrand o la potenciació de les polítiques socials. Treballaré per poder tirar endavant totes aquestes actuacions augmentant les complicitats amb la xarxa social i amb la resta d’administracions públiques.

Com a regidora de Cultura i d’Economia i Serveis Generals, de quines accions que s’hagin fet durant la seva gestió està més satisfeta?
En l’àmbit cultural crec que hem aconseguit grans fites, com ara la cessió per part de Jaume Plensa a l’Ajuntament, de l’obra El cor dels arbres que hi ha a la plaça de la Vila. També la inclusió de Sant Feliu a les nou rutes modernistes de l’entorn de Barcelona o el conveni amb l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya són fets destacables. Com a regidora d’Economia crec que ha estat molt valuosa la creació de la taula cívica de seguiment de la situació econòmica i del seu impacte a la ciutat, per tal d’analitzar la incidència de la crisi al municipi. També destacaria totes les mesures fiscals creades en benefici de famílies nombroses, monoparentals o amb membres a l’atur, així com l’augment de les ajudes d’urgència a les famílies amb dificultats econòmiques.

Com potenciarà el comerç local?
Per primera vegada a Sant Feliu disposem d’un nou ens públic de gestió del comerç local que integra les associacions de comerciants i l’Ajuntament. Es tracta del Consorci de Comerç que es va constituir a finals de 2010 i ara al 2011 ha començat a funcionar. El Consorci ens permetrà unificar la imatge del comerç local i definir accions i estratègies de dinamització globals. El cert és que els comerços de la nostra ciutat són de qualitat i la nostra feina serà potenciar-los al màxim. En aquest àmbit, també volem promoure i potenciar el Mercat Municipal.

Un dels grans reptes és el soterrament de les vies del tren, que està pendent de licitació. Com s’actuarà en aquest tema?
El soterrament és una reivindicació històrica a Sant Feliu i no deixarem que el projecte s’aturi, malgrat les dificultats econòmiques. L’any 2006 el Ministeri de Foment, la Generalitat i aquest Ajuntament van signar l’acord que donava llum verda al projecte. En queda pendent la licitació i aquesta serà la meva lluita per aconseguir que es faci efectiva.

 



<< anterior