el butlleti
 
437
novembre 2010
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 

L'Ajuntament impulsa la recuperació de la memòria democràtica

 


Sant Feliu una ciutat cívica


Amb l'objectiu d'impulsar la recuperació de la memòria democràtica de la ciutat, el 6 d’octubre passat l'Ajuntament va inaugurar els nous elements que identifiquen l'antic refugi antiaeri construït durant la Guerra Civil al parc Nadal. Una placa a l'entrada del parc informa de l'existència del refugi antiaeri construït l'abril de 1938. Alhora, s’ha instal·lat un panell informatiu amb un plànol de situació del refugi, així com documents originals relacionats amb la seva construcció, com ara la llista de treballadors que van participar en l'obra o la relació d'empreses i col·lectivitzacions que van tributar setmanalment per fer viable la construcció de refugis. El panell també presenta el testimoni de dos santfeliuencs que van participar en la construcció del refugi quan tenien 14 o 15 anys.

Amb aquesta iniciativa, el consistori vol donar a conèixer l'emplaçament del refugi i alhora contribuir a la recuperació de la memòria històrica sensibilitzant la població sobre el procés de construcció de la pau i la democràcia.

El refugi, amb capacitat per a 1.500 persones i tres entrades d'accés, va ser construït com un espai de protecció per als veïns i veïnes de la ciutat davant el perill de bombardejos de l'aviació franquista durant la Guerra Civil. Obra de Climent Maynès, el refugi estava ubicat al subsòl del parc Nadal, entre el passeig central del parc i el passeig de Nadal.  << anterior