432

abril 2009 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 

L’Ajuntament destina els 7’5 milions d’euros del Fons Estatal d’Inversió Local a actuacions per generar treball

 




L’Ajuntament de Sant Feliu invertirà els 7,5 milions d’euros que li ha assignat el Fons Estatal d’Inversió Local anticrisi en la tercera fase de la remodelació integral i urbanització de la carretera de Laureà Miró; en la segona fase de rehabilitació de la nau alta de Can Bertrand com a centre ocupacional per a persones amb discapacitat psíquica; en la reforma de la segona planta del Centre d’Oficis Collserola; en la reforma, adequació i millora per a dues línies del CEIP Monmany, i en el pla integral de millora de l’espai urbà. Tots 5 projectes, ja aprovats per l’Ajuntament, permetran generar uns 156 nous llocs de treball, dels quals 98 seran per persones en situació d’atur, i evitaran la destrucció d’ocupació. Les obres començaran a l’abril i la majoria estaran acabades a finals d’any.

A la urbanització de la carretera de Laureà Miró, en el tram comprès entre el carrer de les Carreretes i el passatge de Solà-Sert, es destinaran 3,5 milions d’euros i es preveu que crearà 77 llocs de treball. El projecte comporta la remodelació integral de l’antiga carretera Nacional N-340 al seu pas pel municipi per tal de transformar-la en una via cívica. Les principals característiques de la reforma són l'ampliació de les voreres i la reducció d'un carril de circulació en cada sentit amb l’objectiu de reduir el trànsit i donar prioritat als vianants. Aquesta actuació convertirà la carretera de Laureà Miró, una de les vies més importants del municipi, en un espai preferentment lúdic i en un dels principals eixos comercials de Sant Feliu.

La segona fase de rehabilitació de la nau alta de Can Bertrand com a centre ocupacional per a persones amb discapacitat psíquica tindrà una inversió aproximada d’1,3 milions d’euros i generarà 24 llocs de treball. El projecte comprèn les divisions interiors de l’edifici, els paviments, els sanitaris, la fusteria i les instal·lacions. El programa es desenvolupa en una superfície total construïda de 1.284 m2 distribuïts en planta baixa i dues plantes més, on s’organitzarà un programa funcional que inclou aules taller, vestuaris, zones comunes amb menjador, cuina i la zona d’administració.

A la reforma de la segona planta de l’edifici municipal actualment utilitzat com a Escola d’Oficis de Collserola, per ubicar-hi l’Escola d’Adults i dependències destinades a la formació, del Departament de Promoció Econòmica, es destinaran aproximadament 360.000 euros i s’ocuparan 11 llocs de treball. Aquesta actuació s’emmarca en la iniciativa de potenciar aquest edifici com un centre de referència en la formació ocupacional.
L’adequació i millora integral de l’escola Monmany costarà  1.035.000 euros aproximadament i es preveu que ocuparà 20 persones. L’objectiu principal de la intervenció és redistribuir el centre, tot situant a la planta baixa la part del programa corresponent a l’escola infantil i la biblioteca, la cuina, el menjador i l’administració. A les plantes superiors s’ubicaran les aules de Primària i s’optimitzaran els espais corresponents al programa educatiu existent. Un altre dels objectius és donar un canvi d’imatge important a l’escola amb la recuperació del pati central com a element d’entrada de llum general als espais comuns i com a eix de tot el programa escolar.

Al pla integral de millora de l’espai urbà en diverses zones del casc urbà del municipi es destinaran més d’1.300.000 euros i es generaran 24 llocs de treball. El projecte, que inclou la rehabilitació de voreres i vials i la supressió de barreres arquitectòniques, es desenvolupa a les zones següents: carrer de Daoíz i Velarde; rambla de la Marquesa de Castellbell entre Laureà Miró i Santiago Rusiñol; carrer de Sant Llorenç entre el passeig de Bertrand i el carrer de Jacint Verdaguer;  carrers d’Europa, Picasso, l’Hospitalet, Barcelona i Rupert Lladó entre Sant Josep i Falguera; carrer d’En Serra, i  carrer de Dalt.




  << anterior