432

abril 2009 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
Editorial
 


Sortir de la crisi

 

Salir de la crisis

Des de fa ja uns mesos la principal preocupació de moltes famílies és la situació econòmica que estem vivint. També a la nostra ciutat. En els darrers mesos hem vist com a Sant Feliu la taxa d’atur creixia, com a tot el país, centrada en el sector de la construcció i, darrerament, en el de serveis.  

Des del govern de la ciutat, sensibles amb aquesta situació, ja fa temps que hem impulsat diferents mesures que, esperem, puguin contribuir a una més ràpida sortida d’aquesta situació.

A finals de l’any passat ja varem prendre algunes decisions. La primera va ser la de dotar una partida econòmica ampliable al pressupost de 2009 per poder fer front a demandes socials d’ajudes, derivades dels efectes de la crisi sobre les famílies. Al mateix temps es va reorganitzar el govern municipal, concentrant en una nova àrea les polítiques destinades a l’impuls de l’activitat econòmica, l’ocupació i la innovació tecnològica.

Però, és evident que la major afectació la tenim a l’ocupació. En aquest sentit, l’Ajuntament ha decidit impulsar un pla d’ocupació per a persones aturades de la ciutat, que amb una dotació de mig milió d’euros del pressupost municipal ha permès contractar 24 persones en atur durant sis mesos. També la injecció de diners provinents del Govern de l’Estat per a inversió local significarà la contractació d’unes 98 persones desocupades dels 156 treballadors que es dedicaran a la realització de la tercera fase de la remodelació de Laureà Miró, l’ampliació i millora de l’escola Joaquim Monmany, el pla de millora de la via pública, el nou Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat i l’arranjament de la segona planta del Centre Collserola. Obres totes elles necessàries però entre les quals destacaré precisament l’obra d’arranjament del Centre Collserola, per transformar-lo en una primera fase en centre de formació agrupada que contempli tota la formació que la ciutat pot oferir als nostres ciutadans i ciutadanes més grans de 16 anys, en l’àmbit de la formació ocupacional, continua i permanent, com un element fonamental per fer front a les situacions de dificultats econòmiques i d’erosió del mercat de treball. La millor formació de la ciutadania ens donarà més oportunitats a tots i a totes.

 

Desde hace unos meses la principal preocupación de muchas familias es la situación económica que estamos viviendo. También en nuestra ciudad. En los últimos meses hemos visto como en Sant Feliu la tasa de paro crecía, como en todo el país, centrada en el sector de la construcción y, últimamente, en el de servicios.

Desde el gobierno de la ciudad, sensibles a esta situación, ya hace tiempo que hemos impulsado diferentes medidas que, esperamos, puedan contribuir a una salida más rápida de esta situación.

A finales del año pasado ya tomamos algunas decisiones. La primera fue la de destinar una partida económica ampliable en el presupuesto del 2009, para poder hacer frente a demandas sociales de ayudas derivadas de los efectos de la crisis sobre las familias. Al mismo tiempo se reorganizó el gobierno municipal, concentrando en una nueva área las políticas destinadas al impulso de la actividad económica, la ocupación y la innovación tecnológica.

Pero es evidente que la mayor afectación la tenemos en la ocupación. En este sentido, el Ayuntamiento ha decidido impulsar un plan de ocupación para personas en paro de la ciudad, que con una dotación de medio millón de euros del presupuesto municipal, ha permitido contratar a 24 personas en paro durante seis meses. También la inyección de dinero proveniente del Gobierno del Estado para la inversión local significará la contratación de unas 98 personas en paro de los 156 trabajadores que se dedicarán a la realización de la tercera fase de la remodelación de Laureà Miró, la ampliación y mejora del colegio Joaquim Monmany, el plan de mejora de la vía pública, el nuevo Centro Ocupacional para personas con discapacidad y el arreglo de la segunda planta del Centro Collserola. Obras todas ellas necesarias de entre las cuales destacaré precisamente la obra de arreglo del Centro Collserola, para transformarlo en una primera fase en un centro de formación agrupada que contemple toda la formación que la ciudad pueda ofrecer a nuestros ciudadanos y ciudadanas mayores de 16 años, en el ámbito de la formación ocupacional, continua y permanente, como un elemento fundamental para hacer frente a las situaciones de dificultades económicas y de erosión del mercado de trabajo. La mejor formación de la ciudadanía nos dará más oportunidades a todos y a todas.




  << anterior