428

gener 2007 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 

Sant Feliu ja disposa del Centre d'Intervenció Especialitzada per a la dona

 




Al CIE un equip multidisciplinari de professionals atenen, d'una manera integral, les demandes i necessitats de les dones víctimes de la violència de gènere

Opinions

Com a dona, com valores l'obertura d'un nou Centre d'Intervenció a Sant Feliu?

Ana Reyes
“Lo veo muy positivo. Además, creo que se deberían hacer más centros como éste, ya que pese a todos los avances que ha habido para combatir la violencia de género, todavía falta mucho para mejorar las condiciones de vida de las víctimas”.

Maria Martínez
“Me parece estupendo que se abran centros de este tipo. Creo que es muy necesario que las mujeres maltratadas tengan un sitio en el que las escuchen, las protejan y atiendan todas sus necesidades”.

Maria Lluisa Castellà
“Em sembla estupendament bé. Totes les iniciatives que vagin adreçades a ajudar a les dones que pateixen maltractaments em semblen molt necessàries.”



Sant Feliu de Llobregat ha estrenat un nou servei públic d'atenció a les dones. Des de l'1 de desembre passat ja està en funcionament el Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE), ubicat al número 8 del carrer del Pou de Sant Pere. Aquest Centre, impulsat i gestionat per la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, oferirà una atenció integradora a totes les dones de la comarca del Baix Llobregat víctimes de la violència de gènere. L'aleshores consellera de Benestar i Família, Carme Figueres, i l'alcalde Juan Antonio Vázquez van presentar aquest Centre –el segon operatiu a Catalunya després que el 2005 s'inaugurés el de la població gironina de Salt– al conjunt d'ajuntaments del Baix Llobregat, en una trobada celebrada el 20 de novembre passat a Sant Feliu.

Els ajuntaments seran els encarregats, mitjançant el seus serveis municipals d'atenció a les dones, d'adreçar les víctimes de violència de gènere al Centre d'Intervenció Especialitzada. Amb un equip multidisciplinari de professionals, entre els quals trobem psicòlegs, educadors i treballadors socials, advocats, mediadors culturals i agents per a la inserció laboral, al CIE s'atendran les demandes que presentin les dones, ajudant-les i assessorant-les en totes les àrees que necessitin, com la tramitació d'ajudes específiques, la posada en marxa de programes de recuperació biopsicosocial i l'establiment de les coordinacions necessàries amb tots els serveis i recursos complementaris per tal de garantir el procés de recuperació de cada dona.

 Jornades de Tardor de la Dona

Paral·lelament, i com cada tardor, Sant Feliu de Llobregat va celebrar les seves Jornades de la Dona durant tot el mes de novembre. La prevenció de la violència de gènere, així com el crit ferm de repulsa i condemna a qualsevol agressió envers les dones, van ser els grans eixos temàtics de les Jornades, que van tenir l'acte principal en la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, avançat al divendres 24 de novembre. Celebrat a la plaça de la Vila, i organitzat pel Consell Municipal de Dones , l'acte va incloure la lectura d'un manifest i de diversos poemes i contes, així com la lectura, feta pel Consell Municipal d'Infants, d'una carta a un maltractador. En el mateix marc es va presentar l'informe sobre la violència domèstica a Sant Feliu de Llobregat elaborat per la Policia Local, que recull el nombre de denúncies presentades en els deu primers mesos d'aquest 2006, que en espera d'ampliar-lo amb els dos darrers mesos de l'any, ofereix un lleuger descens d'un 12,5% respecte a les denúncies del 2005. A més, com a preàmbul de les Jornades, en el ple municipal del mes d'octubre es va acordar iniciar, a partir d'ara, cada sessió del Ple amb la lectura de les dones mortes cada mes a causa de la violència masclista.



  << anterior