426

juliol 2006 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

  Los barrios celebran sus fiestas
 


Durante el mes de junio los barrios de Roses-Castellbell, Falguera y La Salud, éste por primera vez, celebraron sus fiestas populares anuales. Organizadas por las asociaciones de vecinos, con la colaboración del Ayuntamiento de Sant Feliu, estos festejos son un punto de encuentro e interrelación para el vecindario, además de ser una plataforma para las actuaciones de entidades y asociaciones culturales y artísticas de la ciudad.

La Salud inauguró la primera edición de sus fiestas populares el viernes 2 de junio, con la plaza de La Salud como principal emplazamiento de las actividades programadas. Una cena de hermandad, que reunió a 250 personas, y un baile popular cerraron la jornada del sábado. El domingo se cerró las fiestas con un espectáculo pirotécnico realizado por los diablos de La Salud. En declaraciones a Ràdio Sant Feliu, el presidente de la Asociación de Vecinos de La Salud Manuel Guerra valoró "muy positivamente la primera edición de estas fiestas, lo que nos anima a trabajar para consolidar esta celebración".

 


       


Las obras de construcción del nuevo complejo municipal de piscinas, tradicional emplazamiento de las fiestasde Roses Castellbell, no fueron obstáculo para la celebración de la tercera edición de sus festejos. El sábado 3 de junio la plaza de la biblioteca acogió el festival de entidades y la cena, y posterior baile, de hermandad hasta la madrugada.

Falguera, la decana de las asociaciones de vecinos, cumple 30 años este 2006, por lo que las fiestas de este año, que se celebraron del 9 al 11 de junio, tuvieron una especial significación. Así, el viernes 9 la sala de los Áustrias del Palacio Falguera fue el escenario de una recepción, con la presencia del alcalde Juan Antonio Vázquez y delegados de la CONFAVC, en la cual el presidente de la asociación Francisco Romero recordó la historia de la entidad. El baile para la noche del sábado y el clásico concurso de paellas del domingo fueron algunos de los acontecimientos incluidos en el programa festivo.


 
Sant Feliu de Llobregat celebra l’arribada del soterrament
     
 
Presentació als mitjans de comunicació de l’acord per al soterrament a càrrec de la Ponència Unitària del Soterrament,
composada, d’esquerra a dreta, per
Mª Luisa Saiz, Ferran Alberdi, Xavier Alegre, Juan Antonio Vázquez, Ángel Merino, Josep Lluís Fernández Burgui i Carles Soriano.
 
 

 


Amb una gran festa ciutadana als jardins del Palau Falguera, a la qual van assistir totes les forces polítiques del consistori i representants de les entitats i associacions locals, el dimecres 21 de juny tota la ciutadania va celebrar un dels esdeveniments més importants en la història recent de Sant Feliu de Llobregat: la signatura del conveni per a la realització de l’obra de soterrament de les vies de Rodalies de RENFE. Aquest conveni entre l’Ajuntament, el Govern de Catalunya i l’Estat va ser signat el 15 de juny a Madrid, al Ministeri de Foment, per l’alcalde, Juan Antonio Vázquez; el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Per aquest acord, es fixen els percentatges d’inversió de cadascuna de les administracions en el pressupost total de l’obra, que ascendeix provisionalment a 60 milions d’euros. Així, l’Estat assumirà el 50% de la inversió, l’Ajuntament de Sant Feliu el 30% i la Generalitat el 20% restant. Aquest document va ser ratificat per unanimitat per tots els grups polítics municipals en el ple extraordinaricelebrat, amb una notable assistència ciutadana, a l’Auditori del Palau Falguera el mateix dimecres 21 de juny.

Amb aquest conveni Sant Feliu de Llobregat culmina un període de 25 anys de reivindicacions, negociacions i contactes amb altres administracions per tal de soterrar el principal obstacle urbanístic per a la cohesió de la ciutat. Negociacions que finalment han assolit la velocitat de creuer al llarg d’aquesta legislatura, arrencant a la Generalitat l’acord pel qual s’implicava en el finançament de l’obra, i en les quals també ha influït la sintonia política entre els tres àmbits de govern implicats. Així, ja un llunyà 15 de març de 2004, en declaracions a Ràdio Sant Feliu, l’alcalde Juan Antonio Vázquez valorava els resultats de les darreres eleccions al Congrés dels Diputats com a "molt positives per a Sant Feliu, ja que amb tota probabilitat obrirà un nou període, amb més empenta, en les
converses per aconseguir el soterrament".



  Cinc anys per construir un nou Sant Feliu

  Juan Antonio Vázquez, alcalde de Sant
Feliu de Llobregat, Magdalena Álvarez,
ministra de Foment i Joaquim Nadal,
conseller de Política Territorial a la
signatura del conveni de soterrament.

 
La signatura del conveni per al finançament obre el període d’execució del soterrament. Els passos més immediats seran l’actualització del projecte original, que data del 2002, per tal de concretar els treballs a realitzar i la inversió total de les obres. A més, també s’hi afegirà l’estudi tècnic d’impacte ambiental, tal com demana la normativa d’obres públiques. Una vegada realitzada l’actualització, començarà un procés participatiu obert a tota la ciutadania, per tal de configurar la reurbanització de l’àrea del soterrament, que té un total de 40.000 m² compresos als barris de Roses-Castellbell, Centre, Can Calders, la Salut i Can Maginás. Una vegada finalitzi aquest procés, es procedirà a la redacció del projecte d’urbanització de l’àrea soterrada, el qual serà presentat a la ciutadania i es deixarà el temps prescriptiu per a la incorporació d’esmenes i al·legacions. El 2007, el Ministeri de Foment licitarà i adjudicarà les obres del soterrament, que es preveu que s’iniciïn a finals del mateix any.
 

Les obres, que es desenvoluparan per trams, segons les previsions duraran tres anys, fins al 2011, data de finalització de la construcció del soterrament. Mentre continuïn les obres, el servei de Rodalies de RENFE es mantindrà amb l’habilitació d’una via única de doble direcció, sense que quedi afectat el trànsit de trens.

A partir del 2011 començaran les obres d’urbanització de la superfície que es guanyarà amb el soterrament, que possibilitaran la supressió de la barrera urbana que sempre ha estat la via. Així, es crearà una gran avinguda en l’actual recorregut del tren, un gran passeig per al gaudiment ciutadà d’1,2 km de longitud i amb una amplada de fins a 40 metres en alguns punts. La inversió total d’aquestes obres és de 18 milions d’euros, que seran integrament aportats per la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). La urbanització de la nova avinguda i la connexió dels carrers adjacents també permetran la prolongació del Trambaix en el nucli urbà, incorporant dues noves estacions: una en la futura plaça de

 


l’Estació, on es concentraran parades d’autobús, RENFE i Trambaix, i altra en la confluència dels barris de Can Calders, la Salut i Can Maginàs. Per al 2012, data provisional de finalització de les obres d’urbanització, ja estarà configurada la fisonomia urbana del Sant Feliu de Llobregat del segle XXI.
           
 


Gran èxit de les Festes de Primavera 2006  
 
 
Sant Feliu ha viscut, aquest 2006, una de les edicions més brillants de les seves Festes de Primavera. El trasllat de l’Exposició Nacional de Roses al Palau Falguera –on va haver-hi una assistència extraordinària al llarg de tot el cap de setmana–, la gran participació del comerç local a la Fira –que amb un total de 75 comerços ha triplicat la seva presència– i l’estrena del musical Mil anys en deu dits han estat tres dels aspectes més destacats, i celebrats, per part de tota la ciutadania, que va respondre amb una gran participació a totes les activitats programades del 12 al 14 de maig passat. De tot el que va succeir, a continuació us presentem una petita selecció gràfica.
   

 


 

  << anterior