421

juny 2005 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
Breus
 

Actualitat del Ple

En el ple municipal ordinari corresponent al mes de maig es van presentar les mocions següents:

• Moció presentada per l'Associació Asprodis demanant un taller ocupacional i una llar residència per a persones disminuïdes psíquiques a Sant Feliu de Llobregat. No es va sotmetre a votació.

• Moció del grup municipal ICV-EA sol·licitant la retirada de la Medalla d'Or de la ciutat al dictador Francisco Franco. Va ser aprovada amb el vot a favor de totes les forces polítiques exceptuant l'abstenció del PP.

• Moció del grup municipal ICV-EA demanant la connexió del Trambaix amb el Trambesòs. Va ser aprovada amb el vot a favor de totes les forces polítiques exceptuant l'abstenció d'ERC.


Inaugurat el nou centre de formació de l'empresa Reftrans

El 29 d'abril passat el conseller de Treball, Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Rañé, i l'alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez, van visitar les instal·lacions de l'empresa de refrigeració industrial Reftrans SA, que aquest any celebra el seu vintè aniversari, i van inaugurar el centre de formació de la planta de Sant Feliu. Els principals objectius del nou centre són estimular el desenvolupament professional dels mecànics, millorar l'eficàcia dels tallers i ajudar els tècnics a obtenir el certificat europeu Certi-Tech.

Durant la seva intervenció, el conseller Rañé va destacar la necessitat d'establir espais de col·laboració entre l'Administració, les empreses i els centres de formació, com a model de desenvolupament empresarial a Catalunya. L'alcalde de Sant Feliu va destacar la importància de la creació del centre formatiu de la planta de Reftrans des del punt de vista de l'empresa i de la ciutat. Per al desenvolupament i el dinamisme de Sant Feliu, l'alcalde considera imprescindible compatibilitzar una activitat econòmica, industrial i comercial forta amb l'activitat residencial de la ciutat.


Carles Soriano relleva Joan Massagué com a 3r tinent d'alcalde i regidor d'ERC en el consistori santfeliuenc

El secretari de política municipal de la secció local d'ERC, Carles Soriano i Badell, en el ple municipal ordinari del mes d'abril va obtenir la seva acta com a nou regidor del consistori santfeliuenc. Soriano, número 2 en la candidatura electoral d'ERC del 2003, substitueix en el càrrec Joan Massagué i Riu, extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i portaveu d'ERC en els darrers sis anys. A més de la presidència delegada de l'Àrea de Ciutat Sostenible i Innovadora –que inclou les delegacions d'Hisenda, Medi Ambient, Noves Tecnologies, Mitjans de Comunicació i Política Lingüística–, Carles Soriano i Badell també exercirà el càrrec de 3r tinent d'alcalde.

Carles Soriano té 31 anys, és llicenciat en economia per la UB i postgraduat en gestió ambiental per la UPF. Vinculat al món associatiu de la ciutat, especialment al moviment escolta i a les colles de cultura popular, Soriano també ha desenvolupat una àmplia trajectòria política com a membre de les JERC. Per la seva part, a partir d'ara Joan Massagué i Riu exercirà de director de les Àrees de Suport del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Llicenciat en ciències econòmiques, Joan Massagué i Riu va incorporar-se a l'Ajuntament santfeliuenc el 1999 i fins al 2003 va ser regidor de Joventut i 3r tinent d'alcalde en el govern local anterior. Després de les eleccions municipals del maig del 2003 i l'establiment de l'actual equip de govern, va continuar de 3r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, i va tenir les delegacions d'Hisenda, Medi Ambient, Noves Tecnologies i Política Lingüística. Va impulsar la primera auditoria financera externa de l'Ajuntament i ha estat l'artífex del Pla econòmic i financer d'aquest mandat, que ha incorporat millores en la gestió econòmica. Entre les seves actuacions municipals més destacades, Massagué va impulsar la creació i establiment de l'Àrea de Ciutat Sostenible i Innovadora, un àmbit de gestió municipal establert l'any 2004 i encarregat dels temes relatius a noves tecnologies de la informació i comunicació adreçades a la ciutadania, promoció econòmica, medi ambient i educació ambiental i política lingüística, entre d'altres.


Aplec de la Salut

Coincidint amb el Dilluns de la segona Pasqua, Sant Feliu de Llobregat va celebrar una altra edició de l'Aplec de la Salut. Aquesta festa religiosa va néixer el 1939, i després d'uns anys en què es va deixar de celebrar, el Amics de les Tradicions la van recuperar l'any 1997, i des de llavors té una gran progressió en el nombre de participants.

Amb l'amenaça de pluja, el repic de les campanes de la catedral de Sant Llorenç va ser l'encarregat d'obrir la festivitat a les 9 del matí. Amb la plaça de la Vila com a lloc de trobada, els fidels congregats van fer la sortida festiva cap a la plaça de l'ermita de la Salut, on una hora més tard monsenyor Francesc Vergés va llegir el pregó de la festivitat. Una missa solemne presidida pel bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, monsenyor Agustí Cortès, el ball de la soca a càrrec de l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica i la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània van tancar els actes del matí.


"La nostra història: 125 anys" tanca l'aniversari del Col·legi Mare de Déu de la Mercè

El 13 de maig passat al Casal Municipal de la Gent Gran va tenir lloc l'acte de tancament de les celebracions dels 125 anys de la presència mercedària a Sant Feliu de Llobregat. En el transcurs de l'acte, al qual van assistir més d'un centenar de persones, es va presentar el llibre La nostra història: 125 anys, text on es fa una aproximació a la història del Col·legi Mare de Déu de la Mercè. L'escrit inclou testimonis d'exalumnes des de principis del segle XX fins a l'actualitat i diverses fotografies que il·lustren l'activitat escolar d'ara i d'abans, entre les quals destaquen les promocions que han anat sortint del col·legi des d'EGB. També s'hi poden trobar llistes de religioses, professorat i juntes de l'APA que han col·laborat amb el centre. Aquest llibre es pot aconseguir al preu de 20 euros al mateix col·legi.

A la tarda es va rifar el xai per a ciutadans i entitats, que enguany va tocar al Cor de l'Ateneu Santfeliuenc. L'entrada de la marededéu de la Salut a l'ermita, amb el cant de la Salve Regina i un repic de campanes, va posar el punt final a la jornada festiva.
  << anterior