420

abril 2005 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 

Aprovat el Pla local de joventut "Sant Feliu, ciutat jove"

 



Opinions

Des de la teva perspectiva com a jove, com t'agradaria que fos Sant Feliu?

Guillem Moliner i Bernat Dausà
"A les tardes i a les nits es podrien obrir més espais on sortir de festa i parlar amb els amics. Musicalment es programen molt concerts, que està bé, encara que els locals d'assaig es podrien millorar. Socialment, els joves necessitem més ajudes, sobretot en matèria d'habitatge, de l'Ajuntament, així com més implicació per la seva part. Sí, bàsicament això, més implicació de l'Ajuntament amb els joves."

Isabel Sánchez
"Doncs m'agradaria que Sant Feliu facilités el coneixement entre tots els joves i l'intercanvi d'opinions entre nosaltres. Crec que quan es fa alguna activitat adreçada al jovent sempre va a un col·lectiu juvenil específic, com poden ser les partides de rol o els concerts de música clàssica, i no pas a tota la joventut. Crec que com més genèriques i obertes a tothom siguin les iniciatives, millor."

Violeta Rodríguez i Lidia Mora
"Más actividades para los jóvenes, que no hay muchas, y también más locales donde ir, más enrollamiento, en definitiva. También nos gustaría que se tuviera más en cuenta a la gente de 13 y 14 años. No hay muchos espacios de ocio en la ciudad; a partir de 16 sí que tienes un casal, pero para nosotros no hay tantos sitios donde poder estar."


Les polítiques municipals en matèria de joventut tornen a agafar empenta amb l'aprovació del Pla local de joventut "Sant Feliu, ciutat jove". Aquest document, que estableix els principals objectius i metodologies de les accions adreçades al col·lectiu juvenil, a desenvolupar fins al 2010, va ser ratificat en el darrer ple municipal, després de ser aprovat per la Junta de Govern local en sessió celebrada el 14 de març passat.

El Pla local de joventut "Sant Feliu, ciutat jove", impulsat per la regidoria de Joventut, parteix de l'estudi descriptiu realitzat per l'empresa Xou, Projectes i Gestió, sobre la realitat d'aquest col·lectiu. Per a la redacció d'aquest estudi, al llarg del curs escolar 2003-2004 es van fer entrevistes als estudiants d'ensenyament secundari de la ciutat amb l'objectiu de fer un diagnòstic, el més fidedigne possible, de les demandes i de la situació actual del jovent a Sant Feliu. A més dels qüestionaris, també s'ha incorporat a aquest estudi la tasca desenvolupada per antics membres del Consell d'Infants, i les consultes a entitats juvenils i al Consell Municipal de Joventut.

A partir d'aquest estudi de diagnosi, el Pla local de joventut estableix un projecte d'actuació progressiu en tres àmbits: autonomia, oci i dinamització, i participació i interlocució juvenil. En el primer, autonomia, s'engloben les iniciatives que afecten el lliure desenvolupament vital i l'emancipació del jovent, com són les accions sobre habitatge, ocupació, educació i salut, entre d'altres. En aquest sentit, el Pla preveu l'obertura d'una borsa d'habitatges per a joves així com la posada en marxa d'eines d'intermediació laboral. Per la seva part, en l'àmbit d'oci i dinamització s'inclouen totes les activitats orientades a enriquir l'oferta cultural i d'esbarjo, afavorint la diversitat i la qualitat en la programació d'esdeveniments. Finalment, participació i interlocució juvenil, l'àrea d'acció més imminent, vol crear i consolidar els canals de contacte i comunicació amb el jovent, amb l'objectiu de conèixer de primera mà la realitat i les demandes del col·lectiu. A més d'aquests tres camps, el Pla local de joventut també estableix mètodes de treball intern, entre els quals destaca l'establiment de dinàmiques transversals a l'hora de definir i executar les polítiques de joventut, la qual cosa suposa el desenvolupament d'accions integrals, amb l'aportació de tots els departaments municipals, adreçades al jovent.



  << anterior