417

octubre 2004 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 
Comença el curs escolar 2004-2005
 






Amb l'arribada del mes de setembre torna a començar un altre curs escolar per a milers de ciutadans i ciutadanes. Per a aquest curs 2004–2005 la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, en col·laboració amb els diferents centres educatius de la ciutat tant públics com concertats, ha fet un important esforç per tal de millorar el nombre de places escolars, així com per crear nous cicles formatius, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i l'accés de l'oferta educativa local. Comptabilitzant el total de centres de formació reglada obligatòria, aquest curs tindrà un nombre d'alumnes que ascendeix a 7.600 persones, de les quals 1.067 són incorporacions noves.

Començant precisament pels més petits, les set escoles bressol de la ciutat que desenvolupen una tasca pedagògica, tres d'elles públiques, han començat el curs amb un total de 619 infants. Encara que a Sant Feliu de Llobregat el dèficit de places per a les escoles bressol ha estat un dels menors del Baix Llobregat, segons la delegació comarcal d'ensenyament del sindicat CCOO, prop de 200 nens i nenes no han pogut accedir-hi. Amb l'objectiu de pal·liar aquest dèficit, abans de Setmana Santa es-tà previst que s'inauguri al barri del Mas Lluí una nova escola bressol municipal, amb una capacitat de 82 infants.

Prosseguint amb l'educació infantil i primària, s'ha inaugurat al barri del Mas Lluí el nou centre Miquel Martí i Pol, per acollir de manera provisional una trentena de nens i nenes de P3 mentre avancen les obres de l'edifici definitiu de l'escola, que tindrà dues línies educatives per a educació infantil i primària. A més, en aquesta etapa educativa cal afegir el suport de l'Escola Tramuntana, centre que desenvolupa la seva tasca educativa per a col·lectius especials. Cal destacar també, dintre d'aquesta franja educativa, el 125è aniversari de la fundació a Sant Feliu de Llobregat del col·legi Mare de Déu de la Mercè, efemèride que va ser celebrada el mes de setembre.

Els espais infantils de nova creació habilitats al Palau Falguera també volen ser un suport a la tasca desenvolupada per les escoles bressol. Impulsat pel Programa d'infància, aquest projecte té un important caràcter educatiu, encara que no vol ser un substitut dels programes d'educació. Els espais infantils acollirà 16 infants en horari de matí de dilluns a divendres, oferint en aquest espai una hora i mitja a la setmana per a la interrelació dels nens i nenes, les seves famílies i els educadors infantils.

Respecte a l'ensenyament secundari obligatori, la ciutat disposa de set centres educatius. Cinc d'aquests faciliten als nostres joves ciutadans la possibilitat de fer el batxillerat a les seves instal·lacions: dos de públics i tres de concertats. També tenen la gran possibilitat de fer el batxillerat nocturn, una oferta inexistent a moltes de les poblacions veïnes. En aquesta mateixa línia, cal destacar la creació, per a aquest curs, del cicle formatiu d'hostaleria a l'IES Martí Dot, un dels esforços més importants desenvolupats per la regidoria d'Educació l'any 2004, un cicle que acollirà 117 alumnes en aquest primer curs i que a més a més, suposa dinamitzar els espais de bar i restauració del Palau Falguera.

També a l'Escola Municipal de Música han iniciat ja les classes 240 persones. I parlant d'adults, a hores d'ara, tot i estar encara immersos en el procés de matriculació, al Centre de Formació de Persones Adultes Mestre Esteve està prevista l'oferta educativa per a unes 250 persones. Totes les persones interessades poden demanar més informació al telèfon 93 666 71 61. Així mateix, el Centre Municipal de Formació i Ocupació de Can Maginàs ja disposa del programa de cursos de formació per a adults, d'ocupació i reciclatge, com idiomes, informàtica, comptabilitat, etc. Les persones que hi estiguin interessades poden trobar tota la informació al mateix centre (c/ Hospitalet, 25, tel. 93 685 07 83). També més de 200 persones s'han inscrit als cursos de català per a adults que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística a la nostra ciutat.

Les activitats de la regidoria d'Educació per a aquest començament de curs es completen amb la presentació del Programa municipal d'activitats educatives per a les escoles (6 de setembre) i per a les AMPA (6 d'octubre) i la conferència inaugural de curs "Educació emocional i convivència", a càrrec de la doctora Núria Pérez Escoda, codirectora del Curs de postgrau d'educació emocional de la Universitat de Barcelona i professora de la Facultat de Pedagogia de la mateixa Universitat (7 d'octubre).



  << anterior