414

febrer 2004 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
La construcció del pavelló esportiu al CEIP Pau Vila i la remodelació del carrer Joan Maragall en marxa
 

La remodelació conclourà la recuperació
urbanística del carrer de baix



Representació virtual del pavelló escolar




 


El Pla d’actuació municipal (PAM) 2003-2007 presentat pel nou equip de govern local continua aplican-se dos mesos després de ser presentat a la ciutadania. Durant el ple municipal ordinari del mes de gener, celebrat el dimarts 27, es va aprovar la licitació de la segona fase de les obres d’ordenació del carrer de Joan Maragall, juntament amb la posada en marxa de les obres de construcció d’un nou gimnàs esportiu municipal al col·legi Pau Vila, totes elles iniciatives incloses en el PAM 2003-2007.

La posada en marxa de la segona fase d’ordenació del carrer de Joan Maragall suposa la recuperació d’un nou carrer per a ús dels vianants. El projecte, realitzat per l’arquitecta del Departament de Projectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona Isabel Bennassar, preveu la pavimentació del carrer de Joan Maragall en el tram comprès entre els carrers de la Verge de la Mercè i de Jacint Verdaguer, i la prolongació de les obres al passatge de Massana. La superfície d’actuació prevista dintre d’aquesta segona fase d’ordenació del carrer de Joan Maragall és de 1.883 m2 i disposa d’un pressupost total de 702.071,49 euros. El termini d’execució de l’obra es preveu que no superi els cinc mesos a partir de la data d'aprovació, per part de l'Ajuntament, del Pla de seguretat i salut en el treball que ha de presentar l'empresa adjudicatària.

Aquesta segona fase d’ordenació del carrer de Joan Maragall, dissenyada seguint les normatives actuals en matèria d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, convertirà aquest tram en un nou espai per als vianants a la ciutat. Mitjançant la instal·la-ció de pilons activats per comandament a distància, el trànsit de vehicles hi quedarà restringit, excepte l’accés als estacionaments privats de veïns i comerços del tram. En aquesta reordenació també s’inclou la construcció de nous clavegueram i enllumenat en el tram esmentat, a més del soterrament de les línies elèctriques i la preinstal·lació de la xarxa de cable de fibra òptica.

D’altra banda, les obres de construcció del nou gimnàs al col·legi Pau Vila permeten a la ciutadania disposar d’un nou edifici municipal per a la pràctica es-portiva. L’ampliació de l’espai i les instal·lacions del gimnàs (vestidors, aparells gimnàstics i amplada de les pistes) han fet que s’aprofiti aquest equipament, en un començament plantejat per a ús escolar, com a petit pavelló poliesportiu, incloent-hi la celebració de partits dels diferents equips federats de la ciutat. Les obres van començar el passat mes de gener i es preveu que acabin el proper octubre. Aquest pavelló es farà aprofitant els recursos energètics renovables, fonamentalment energia solar, per al funcionament de les instal·lacions, fet que el converteix en una mostra local d’arquitectura sostenible.

En el ple de gener també es va aprovar un important document en relació amb la recollida d’escombraries: el nou Plec de clàusules i de condicions tècniques del servei d’escombraries, que substitueix les pròrrogues que en els tres darrers anys havien renovat l’homòleg anterior redactat el 1997. El pressupost que acompanya aquest Plec ascendeix a 897.682 euros, quantitat que suposa un increment de la inversió de 128.000 euros respecte a la consseció anterior. Per aquest nou Plec els serveis municipals en matèria de recollida d’escombraries experimenten un important augment, tant en els recursos invertits com en la freqüència i prestació de serveis.
El regidor de Manteniment i Via Pública, José Manuel Colmenero, en la seva presentació del Plec va exposar l’important augment dels serveis i recursos recollits en aquest document, com el increment de la capacitat dels contenidors per a la recollida de matèria inorgànica, que passen dels 1.100 litres actuals als 2.700 litres, així com la freqüència de pas de recollida de material orgànic i per a reciclatge, que passa de 4 a 7 dies per setmana i de 3 a 6 dies, respectivament. Amb aquesta aprovació comença el procés de concessió, mitjançant concurs públic, del servei integral de dipòsit, recollida i transport de residus municipals. Juntament amb l’aprovació del nou Plec de clàusules i de condicions tècniques del servei d’escombraries, l’àrea de recollida i tractament de residus també s’ha vist reforçada amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus (EMSHTR) per a la gestió dels serveis de recollida selectiva.



  << anterior